Lente Thee en Chocolade | Darjeeling Margaret's Hope - Lente Thee en Chocolade
Ben je ook zo benieuwd naar het verhaal achter de thee? Lees hier het verhaal van de Darjeeling Margaret's Hope.
Darjeeling thee India thee zwarte thee Theeplantage Margarets Hope Losse thee webshop Lente thee
1
post-template-default,single,single-post,postid-1,single-format-standard,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Darjeeling Margaret’s Hope

Darjeeling Margarets Hope

Darjeeling Margaret’s Hope

Een donkere thee met een volle aromatische smaak

Vandaag de dag wordt het landgoed door kenners over de hele wereld gewaardeerd. Lees in deze blog hoe de naam van deze heerlijke thee is ontstaan en waar de thee goed bij combineert.

 
Dochter Margaret

Hoewel de plantage al 150 jaar bestaat, draagt het pas sinds 1930 de naam Margaret’s Hope. De dochter van de eigenaar kwam uit Engeland over en was zo betoverd door de schoonheid van het landgoed, dat ze zich voornam daar te gaan wonen. Toch moest ze eerst met haar moeder terug naar Engeland. Helaas werd ze ziek en overleed ze tijdens de reis, ze keerde nooit terug. Haar vader, vol van verdriet, herinnerde hoe graag zijn dochter had gehoopt daar ooit te gaan wonen. Hij besloot de plantage Margaret’s Hope te noemen.

 
Second Flush

Er wordt nog steeds volgens traditionele methode thee geproduceerd. De theestruiken groeien in India op een hoogte van 915 tot 1830 meter met uitzicht over de toppen van de Himalaya. De sprankelende Darjeeling Margaret’s Hope die Lente Thee en Chocolade verkoopt is aan het begin van de zomer geplukt (second flush) wat leidt tot een muskaatachtige smaak.

 
Licht kruidig en zoet

Deze thee mag gezet worden met water van 95 graden (na overgieten in een pot is het water voldoende afgekoeld) en je kunt hem 2 tot 4 minuten laten trekken. Dan is de thee op zijn best. De kleur na het zetten is brons, amberachtig. De smaak is licht kruidig, beetje zoet, vol aromatisch. Door de zachte smaak is deze thee heerlijk voor bij het ontbijt, en combineert perfect met een smakelijke jam!

Darjeeling Margarets Hope Lente

Wil je meer theeverhalen lezen? Klik hier.
 
Wil je deze of een andere thee bestellen? Of heerlijke chocolade. Bekijk hier de Webshop van Lente.
Webshop Lente Thee en Chocolade