Lente Thee en Chocolade | Jouw sleutel tot geluk! Geluk zit vaak heel dichtbij. Lees het hier.
Wat draagt bij aan jouw geluk? Het zit vaak heel dichtbij. Dit blog van Lente Thee en Chocolade is geschreven voor Voedingsgeluk.
Lente thee chocolade voeding geluk lifestyle voedingsgeluk webshop sleutel
23380
post-template-default,single,single-post,postid-23380,single-format-standard,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Jouw sleutel tot geluk!

Jouw sleutel tot geluk

Wat draagt bij aan jouw geluk? Het zit vaak heel dichtbij. Lees het in dit artikel.

In een klein, sfeervol winkeltje vol curiosa en antieke spulletjes, lagen sleutels. Niet zomaar sleutels, ze waren verroest en veel groter dan je ze normaal ziet. Ik was meteen verliefd en enthousiast riep ik: ‘Kijk eens jongens, hier liggen de sleutels tot geluk!’ Ze mochten van mij allebei een sleutel uitzoeken. De oudste (10) koos er eentje, de jongste van 8 koos een hele set. Een beetje in het kader van: als de een niet werkt, is er altijd nog die andere. Enorm blij liepen ze de winkel uit.

Het zette ons aan het denken. Een sleutel tot geluk, hoe werkt dat? Wat zou je willen dat het je brengt? Niet de sleutel alleen was dat ze zich zo rijk voelden, het was vooral het gevoel dat ze de sleutel zelf in handen hadden. Het gevoel dat als het even tegenzit, ze zich kunnen richten op de sleutel.

De sleutel tot geluk. Een symbolisch gebaar om te laten zien dat je zelf keuzes kunt maken. Keuzes die bijdragen aan jouw geluk. En het geluk… zit vaak heel dichtbij.

1 Geniet van het kleine

De kracht zit in de eenvoud en in het kleine. Oog voor al het kleins dat je op een dag tegenkomt, laat je het kleine waarderen. Fotografeer eens een week lang elke dag iets kleins. Niet persé om een perfecte foto te maken. Maar om de dingen eens van dichtbij of van een andere kant te bekijken. Ga naar buiten en gebruik de natuur, dat is echt een paradijs aan schatten. Je mag er best een beetje moeite voor doen, ga echt op zoek. Hoe kleiner, hoe beter.

2 Zoek het positieve

…ook in het negatieve. Heb je een dag dat alles tegenzit? Of een periode waarin je het heel zwaar hebt? Focus je op wat er wél goed gaat. Door je te richten op dat wat je blij maakt en wat jou energie geeft, versterk je dit en neemt je geluksgevoel toe. Er zijn altijd dingen die beter kunnen. Anders, leuker, uitgebreider, meer resultaat, meer perfect… Richt je op de stappen die je wél hebt gezet. In mijn keuken staat een bord met erop: ‘Everything happens for a reason’. Alles gebeurt met een reden. Soms is het meteen duidelijk, soms duurt het wat langer voordat je weet waarom jou die ellende is overkomen. Het is een mooie uitdaging om in elk negatieve op zoek te gaan naar het positieve.

3 Afstand nemen, weg van het dagelijkse

Afstand nemen van je normale ritme helpt je tot jezelf te komen. Afstand van wat je doet, met wie je bent, waar je bent, kortom: van alles. Als je afstand neemt, gaat je onderbewuste aan de slag. Dat kan bijvoorbeeld door een kop thee voor jezelf te zetten met échte aandacht. Hoe je dat doet? Kies de thee die bij dat moment past, afhankelijk van hoe je je voelt. Kies daarna met aandacht je servies. Een heel klein kopje of een grote mok? Verwarm het water tot de juiste temperatuur. Giet het water over de thee en laat deze trekken. Blijf erbij, bekijk hoe de kleur van het water heel langzaam verandert. Giet na een paar minuten af en ruik eens aan de theeblaadjes! Ruik de thee en proef… Geniet in stilte en laat je gedachten gaan. Je kunt ook een flinke wandeling gaan maken. Als je afstand neemt, gaat je onderbewuste aan de slag. Je focus verandert en je komt daarna tot nieuwe inzichten en de mooiste ideeën.

4 Kies bewust voor je voeding

Vaak onderschatten we hoe belangrijk voeding voor ons is. Ik zie het als de brandstof van ons lichaam. We vragen veel van onszelf. Door bewust met eten en drinken bezig te zijn, doe ik wat voor mijn lichaam terug. We leven in een tijd waarin het niet vanzelfsprekend is dat ons eten ‘puur’ is. Met puur bedoel ik zo min mogelijk toevoegingen. Ik vind het best ingewikkeld om boodschappen te doen. Het is een zoektocht naar echte producten, maar de uitdaging ga ik graag aan. Ik kies zoveel mogelijk echte en pure producten, ook in mijn winkel. Het is niet de makkelijkste weg, maar het past bij mijn missie, kiezen voor kwaliteit. Ik merk dat mijn lichaam minder moeite hoeft te doen om deze ‘pure’ producten te verwerken. Waardoor ik me fitter voel, beter slaap en meer kan hebben. Het is echt de moeite waard om je een tijd bewust op voeding te richten en te ontdekken wat het jou oplevert.

5 Geven en delen

Zomaar iets geven maakt gelukkig. Door te geven maak je niet alleen de ander blij, je gaat jezelf ook beter voelen. Geef eens een stukje van je tijd aan iemand. Oprechte aandacht, samen een wandeling. Of een klein cadeautje, een bosje bloemen, met zorg uitgekozen chocolade, een dagje op stap. Een prachtig compliment. De meest waardevolle dingen kosten vaak niets. En vergeet vooral jezelf niet. Hoe vaak geef jij jezelf iets? Echt iets met aandacht voor jezelf uitzoeken, daar kun je ook heel gelukkig van worden. En dit vervolgens samen met iemand delen… dat is ultiem geluk.

Jouw keuzes

Ik hoop dat ik je met deze blog heb geïnspireerd en ziet dat geluk heel dichtbij is. Kies zelf een voorwerp en laat dat jouw sleutel tot geluk zijn. Elke keer als jij dit voorwerp ziet, denk je aan de keuzes die je zelf kunt maken. Jouw keuzes zijn jouw sleutel tot geluk!

Vond je dit leuk om te lezen?
Misschien vind je deze blogs ook interessant