Lente Thee en Chocolade | Thee als spiegel
Lees hier 4 manieren waardoor je aan de hand van je thee kunt zien hoe het met je gaat. Thee als spiegel.
Lente thee blog inspiratie
22100
post-template-default,single,single-post,postid-22100,single-format-standard,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Thee als spiegel

Thee Lente Thee als spiegel

Als ik mijn vers gezette kopje thee proef, weet ik hoe het met me gaat. Echt. Daar heb ik verder niemand bij nodig. De theekeuze, de manier van zetten en van drinken. Het is zó hoe ik me voel. Wat proef jij terug in je kopje? Wat zegt de thee jou? Lees hier 4 manieren waardoor je aan de hand van je thee kunt zien hoe het met je gaat.

1. De theekeuze zegt iets over je dag

Het begint bij het kiezen van de thee. Kies ik een makkelijke thee, eentje die veel kan hebben en altijd heerlijk smaakt? De groene jasmijnthee is zo’n thee. Echt altijd goed, heerlijk! Prima voor een dag waarop je geen spannende dingen verwacht. Of kies ik een thee die vol zit met laagjes? Waarbij verschillende smaken vrijkomen als je varieert in temperatuur. Als je hem nogmaals opgiet, en nogmaals. Een complexe thee, die het verdient om met aandacht gezet te worden. Spelen met het water, de hoeveelheid thee en de temperatuur. Kies ik zo’n thee? Ik heb zin in deze dag!

2. Een mok of kop en schotel geeft je gevoel weer

Ik zet alvast mijn servies klaar. En welk kopje kies ik vandaag? Voel ik me als een Engelse koningin of wil ik me graag zo voelen? Of kies ik een heerlijke grote mok die vraagt om een te grote sweater, joggingbroek en een deken? Meestal kies ik klein servies, een klein theepotje en kleine kommetjes. Ik geniet van het kleine. Op andere momenten kies ik een grote theepot en ben ik klaar om te delen, ik maak veel thee voor veel mensen.

3. Thee zetten, het water staat voor jouw lichaam

Water verwarmen, thee klaarzetten. Soms geef ik geen aandacht meer aan het water nadat het heeft gekookt. Het water koelt af en ik zet de thee met lauw water. Het haalt niet genoeg stoffen uit de blaadjes en de smaak is flauw. Soms kan ik me zo flauw en slap voelen…

Aan de andere kant, ken je dat? Je bent haastig en hebt geen tijd om het water voldoende te laten afkoelen…. Té heet water en je groene thee smaakt niet lekker. Weerstand. Je proeft de haast in je kopje.

4. De thee is… meer dan klaar. Geen aandacht maakt bitter en koud

Soms laat je de thee gewoon veel te lang trekken. Je giet water over de thee en gaat vervolgens dóór met andere dingen. Na een kwartiertje (of nog veel later) kom je erachter dat er nog thee in het water ligt. Nu houd ik erg van zachte smaken dus dit is voor mij de vervelendste. Sterk en bitter.

En zijn ook momenten dat ik gewoon vergeet dat ik thee had gezet. Kant en klaar staat hij daar. Wanneer ik het me herinner en een slok neem, laat de thee me schrikken als de zee die per ongeluk over mijn voeten spoelt. Koud, brrr. Waar zat ik eigenlijk met m’n gedachten? Niet bij de thee.

De proof of the tea is in the… drinking.

Als ik een slok neem, weet ik het. Wat laat de thee me zien? Thee kan me echt belonen, als ik het met focus en aandacht heb gezet. Thee kan me afstraffen, als ik teveel door elkaar doe. Uiteindelijk lukt niets écht. Thee laat me zien dat ik gehaast ben. Dat ik teveel hooi op mijn vork neem en dat ik meer voor mijn thee… en mezelf mag zorgen. Heel handig, als je er open voor staat. Thee liegt niet.

Vandaag koos ik een Darjeeling. Donker blad, een fruitige smaak en volle nasmaak. Mooie kwaliteit. Ik heb deze met zorg uitgekozen. Ik heb hem met aandacht gezet en ik schenk hem uit kleine kommetjes. Ik proefde en… genoot enorm van deze thee. Ik schenk hem vandaag in de winkel.

Je mag anderen best eens vragen om thee voor jou te zetten. Als het even niet lukt. Mag ik van jou weten: Hoe zet jij je kopje thee vandaag?

Kies je voor gemak? Je kunt heel eenvoudig thee online bestellen en laten thuisbezorgen.
Lente Thee en chocolade webshop