Lente Thee en Chocolade | Theefles voor onderweg
Ken je dit al? Zo handig! Dit is echt zo‘n voorwerp waarvan je je afvraagt hoe je ooit zonder heb gekund. Lees hier alles over deze handige dubbelwandige glazen theefles voor onderweg.
Tea bottle Theefles dubbelwandig glas met filter thee losse thee thermos tea to go
25261
post-template-default,single,single-post,postid-25261,single-format-standard,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Theefles voor onderweg

Dubbelwandige theefles met filter

Ken je dit al? Zo handig! Dit is echt zo‘n voorwerp waarvan je je afvraagt hoe je ooit zonder heb gekund.
Bekijk de foto’s om te zien waar ik het over heb. Voordat ik ze ga bestellen, heb ik er eerst één besteld en deze wilde ik zelf uitproberen. Als iets niet werkt, sta ik er niet achter en zal het niet in mijn winkel terecht komen.  En als je je nu afvraagt of ik soms dingen gratis krijg toegestuurd om uit te proberen: Nee, zo werk ik niet. Ik heb hem gekocht en dus is ie nu echt van mij. Dat dan weer wel;)

Op mijn wekelijkse uitje naar de manege met mijn zoon, nam ik hem mee. Ik vul dan altijd een picknick mand met wat eten en drinken want we hebben wat tijd te overbruggen. Thee gaat altijd mee. En nu dus in deze nieuwe fles.

Wat is het? 

Het is een theekan, filter, theepot en drinkfles in één. Gemaakt van glas, dubbelwandig en op twee plekken open te draaien. Er zit een apart vakje in waar je losse thee in kunt doen. Dat vakje wordt afgescheiden van het andere deel door middel van een filter.

Hoe werkt het?

Thuis doe je losse thee in het bovenste vakje. Je draait de fles dicht en je doet heet water in een thermoskan. Beide flessen neem je mee. Op bestemming draai je de fles open en giet je het warme water in het grootste gedeelte van de glazen dubbelwandige fles. Draai de fles dicht en draai hem langzaam om. Het water verspreid zich over de losse thee en zo laat je hem 1-3 minuten trekken (tijd afhankelijk van welke thee en hoeveel thee je gebruikt). Dan draai je de fles weer om en draai je hem open. Voila: de thee is gezet en je kan hem in je meegebrachte kopjes schenken. Je kunt natuurlijk ook direct uit de fles drinken.

Je kunt daarna opnieuw thee zetten, je kunt eindeloos water op blijven schenken als je goede thee gebruikt. Tip: neem dus lekker veel warm water mee!


Mijn bevindingen

Ik ben enthousiast. Ik vind het prettig dat de fles van glas is. Doordat het dubbelwandig is, verbrand je zeker niet je handen. De thee trekt uitstekend in glas en je kunt dit ook zien: je ziet de thee verkleuren dus weet je ook wanneer je de fles weer om kan draaien. Doordat je steeds opnieuw op kan gieten, de theeblaadjes blijven tenslotte gewoon in het aparte vakjes van de fles zitten, heb je steeds verse thee. 


Als ik dan toch een nadeel mag noemen, dan is het dat het wel wat zwaar is om mee te nemen. De glazen fles, een aparte thermoskan voor het water en als je het helemaal afmaakt, neem je ook nog kleine theemokjes of kopjes mee. Maar dan heb je ook wat!

Verder is het ingebouwde filter erg mooi om te zien, en het doet zijn werk, maar kleine deeltjes van de thee gaan erdoor heen. Met als gevolg dat er wat thee deeltjes in je kop zullen verschijnen. Maar hé, dat is de charme van losse thee.


Hij sluit goed. Wel kan het zijn als je kokend heet water erin giet, dat er wat hete damp ontstaat en hij daarom lastiger open te maken is. Giet daarom geen water van 100 graden meteen in de fles. 


Conclusie

Al met al heb ik enorm genoten van mijn vers gezette thee uit deze fles. Mijn zoon vond het ook een leuk ding en dronk enthousiast thee mee. Wel vond hij dat ik teveel foto’s maakte. Maar ik genoot zo van de gezelligheid van in de auto zitten met veel regen, van daarna de zon uit het bos zien komen, en van de Japanse thee die precies de kleur had van het bos… Enfin, dat is dus wat thee doet: genieten maar! Wil je deze handige theefles bestellen? Klik dan hier>>Ik hoop je hiermee geïnspireerd te hebben. Kies voor een theefles voor onderweg!

Vond je dit leuk om te lezen?
Misschien vind je deze blogs ook interessant

Lente Thee en chocolade webshop