Lente Thee en Chocolade | Dessertwijn La Visciolata - Lente Thee en Chocolade
La Visciolata, een mooie dessertwijn uit Italië, wordt gemaakt naar een recept uit circa 800. De aandacht waarmee het product is gemaakt, proef je in je glas! Waar komt deze bijzondere wijn vandaan?
21315
post-template-default,single,single-post,postid-21315,single-format-standard,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Dessertwijn La Visciolata

La Visciolata

La Visciolata van le Cantine del Cardinale

Een bijzondere dessertwijn met een volle smaak van kersen, noten en chocolade

 

La Visciolata, een mooie dessertwijn uit Italië, wordt gemaakt naar een recept uit de 18e eeuw. De aandacht waarmee het product is gemaakt, proef je in je glas! Waar komt deze bijzondere wijn vandaan? Midden in de mooie heuvels rond het historische Serra de’ Conti in de Italiaanse regio de Marken groeien de morellenbomen van Luca en Giselle Cardinali. Alle morellen (onze zuiderburen zeggen kriek) worden met de hand geplukt en drie maanden lang in weckflessen bewaard. Gedurende drie maanden wordt er elke dag meerdere malen in iedere weckfles geroerd. Het sap van de morellen wordt gemengd met de most van de montepulciano druif en rijpt dan gedurende negen maanden.

 

Smaak

De smaak is vol. Denk aan kersen, noten en chocolade. Hij smaakt fantastisch bij een dessert van rood fruit, chocolade en roomijs, een heerlijke taart of zomaar vooraf of als cocktail. De visciola, oftewel zure kers (Prunus cerasus) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). Het is een struik afkomstig uit Zuidoost-Europa en West-Azië, die van nature niet in België en Nederland voorkomt. De soort wordt wel aangeplant in tuinen, of als leverancier van de kers. De struik wordt vier tot zes meter hoog. Andere namen zijn ‘morel’, of zoals ze in België en Zuid-Nederland zeggen: ‘kriek’ (bekend van het kriekenbier: kriekenlambiek). In Italië wordt door Le cantine del Cardinale naar een recept uit de 18e eeuw een ‘dessertwijn’ gemaakt.

 

Positieve werking op gezondheid

Na veel onderzoek is aangetoond dat deze kers gezond is en uitgegroeid is tot een “super fruit”, met name in rauwe en pas geplukte vorm. De visciola bevat diverse stoffen, die een positieve werking hebben op de gezondheid, zoals vitamine A en C, voedzame bestanddelen, antioxidanten, met een remmend effect op vroegtijdige veroudering. Ook zijn effecten aangetoond van ontstekingsremming, pijnreductie bij jicht en artritis, een lange lijst positieve effecten bij allerlei hartaandoeningen en recentelijk ook vermindering van spier- en gewrichtspijn.

 

Serveertip

De Visciolata kan in combinatie met chocolade op kamertemperatuur worden gedronken. Na opening is hij maanden houdbaar in de koelkast. Tip: Serveer eens een ‘Kir Visciolata’: in een champagneglas doe je één visciola (kersje) , voeg er een klein scheutje Visciolata bij en schenk het glas vol met een mooie bubbel. Na het drinken kun je de kers opeten! (denk om het pitje). De visciole op sap kan je ook als garnering van een toetje gebruiken. Heerlijk met een bolletje roomijs en stuk goede chocolade!

 

Waarom deze wijn?

Lente Thee en Chocolade heeft deze dessertwijn in het assortiment door een samenwerking met Marchese wijnimport uit Den Haag. Marchese levert bijzondere wijnen van ambachtelijk werkende producenten uit Midden-Italië, in het bijzonder de regio’s Abruzzen, Marken, Umbrië en Toscane. Verder kun je bij Marchese terecht voor authentieke streekproducten (“prodotti tipici”), waaronder olijfolie, dressings, marmelade, jelly en vijgenrol. Marchese heeft een avontuurlijk en compleet gamma van wijnen die qua smaak en beleving goed bij elkaar passen én kwaliteit, karakter en kleinschaligheid verenigen. Alles voor de liefhebbers van oorspronkelijke, eerlijke en bijzondere Italiaanse kwaliteitsproducten. En dat is precies de reden waarom deze dessertwijn bij Lente past!

 

Bekijk hier alle Belevenissen bij Lente Thee en Chocolade in Scheveningen.

 

En voor het online assortiment van Lente bezoek je natuurlijk de Lente Webshop.

 

Lente Webshop