Lente Thee en Chocolade | Darjeeling Biologisch Monteviot First Flush
22724
product-template-default,single,single-product,postid-22724,theme-hazel,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Darjeeling Biologisch Monteviot First Flush

Vanaf: 5,50

Deze biologisch en biodynamisch geteelde Darjeeling komt van de hellingen van de Himalaya, van één van de oudste en kleinste theetuinen van India: Monteviot. First Flush. Deze thee is een aanrader voor als je van groene thee houdt. Groene antraciet kleurige bladeren met zilveren knopjes zorgen na de infusie voor een helder, glinsterend groene kop. Een rijke volle smaak, fruitig, fris, bloemig, zoetig en notig. Deze thee is vaker op te schenken.

Herstel
Artikelnummer: Darjeeling Biologisch FF Monteviot Categorieën: , , , ,
Aanvullende informatie

First Flush Darjeeling van plantage Monteviot. Een excellente hoge kwaliteitsthee. Lentepluk. De eerste thee die in het voorjaar wordt geplukt. In de theewereld wacht men elk jaar vol verwachting op de oogsten van deze lentepluk, hoe fris, vers en smaakvol is het dit jaar? Er wordt dan ook heel veel geproefd in deze tijd.
Het plukken tijdens de lentepluk is een belangrijk proces en komt aan op timing. Er kan maar een paar dagen worden geplukt, net voordat de knop uitkomt. Het plukken start ieder jaar in maart en loopt door tot in mei. Wanneer die paar dagen precies zijn, is verschillend per regio, hoogte en het weer.

 

Wat zegt de klasse? FTGFOP1 staat voor Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe van de eerste kwaliteit. Een van de hoogst mogelijke kwaliteiten en wijst op hele, jonge theeblaadjes met lichte gouden puntjes en veel voedingstoffen. Darjeeling is een belangrijk theegebied in India, in het zuiden van de Himalaya liggen ruim 80 theeplantages tot wel 2500 meter hoogte. Een heerlijke biologische thee die de hele dag door gedronken kan worden en vaker is op te schenken.