Lente Thee en Chocolade | Darjeeling Gopaldhara First Flush Wonder Tea
24563
product-template-default,single,single-product,postid-24563,theme-hazel,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Darjeeling Gopaldhara First Flush Wonder Tea

Vanaf: 3,95

Een heerlijke First Flush Darjeeling van de hooggelegen plantage Gopaldhara. Deze Darjeeling is verbouwd op de één van de hoogste hellingen van de Himalaya. De eerste pluk van het vroege voorjaar. De kleur, de geur, de smaak… je proeft de versheid van de lente. Groen blad met veel zilveren tips (knoppen) zorgen voor een heldere kop thee met smaaktonen die doen denken aan zachte kruiden en witte bloemen. Heerlijke thee.

Herstel
Artikelnummer: Gopaldhara Darjeeling FF Wonder Tea Categorieën: , , ,
Aanvullende informatie

Lentegeplukte Darjeeling van de hooggelegen plantage Gopaldhara. Een hoge kwaliteit First Flush Darjeeling! De eerste thee die in het vroege voorjaar wordt geplukt. In de theewereld wacht men elk jaar vol verwachting op de oogsten van deze lentepluk, hoe fris, vers en smaakvol is het dit jaar? Er wordt dan ook heel veel geproefd in deze tijd.
Het plukken tijdens de lentepluk is een belangrijk proces en komt aan op timing. Er kan maar een paar dagen worden geplukt, net voordat de knop uitkomt. Het plukken start ieder jaar in maart en loopt door tot mei. Wanneer die paar dagen precies zijn, is verschillend per regio, hoogte en het weer.

SFTGFOP1 staat voor Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe van de eerste kwaliteit. De hoogst mogelijke kwaliteit en wijst op hele, jonge theeblaadjes met zilveren puntjes. Darjeeling is een belangrijk theegebied in India, in het zuiden van de Himalaya liggen 86 theeplantages tot wel 2500 meter hoogte. De smaak van een Darjeeling is erg afhankelijk van de oogsttijd. De eerste Darjeelings van het seizoen zijn erg gewild. Een thee die de hele dag door lekker is.