Lente Thee en Chocolade | Darjeeling Rohini First Flush Moonlight Special
26035
product-template-default,single,single-product,postid-26035,theme-hazel,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.2,vc_responsive

Darjeeling Rohini First Flush Moonlight Special

Vanaf: 5,95

Een heerlijke First Flush Darjeeling van theeplantage Rohini. Eerste pluk van het vroege voorjaar. ´Two leaves and a bud´ zijn zichtbaar. Mooi blad met heel veel zilveren tips (knoppen) zorgen voor een heldere, glinsterende kop thee met een rijke volle smaak en een lange nasmaak. Heerlijke thee en vaker op te schenken zonder dat de thee bitter wordt.

Herstel
Artikelnummer: Rohini Darjeeling FF Moonlight Special Categorieën: , , ,
Aanvullende informatie

Lentegeplukte Darjeeling van de hooggewaardeerde theeplantage Rohini. Een hoge kwaliteit First Flush Darjeeling. Het plukken tijdens de lentepluk is een belangrijk proces en komt aan op timing. Er kan maar een paar dagen worden geplukt, net voordat de knop uitkomt. Het plukken start ieder jaar in februari of maart en loopt door tot april/mei. Wanneer die paar dagen precies zijn, is verschillend per regio, hoogte en het weer.

SFTGFOP1 staat voor Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe van de eerste kwaliteit. De hoogst mogelijke kwaliteit en wijst op hele, jonge theeblaadjes met zilveren puntjes. Darjeeling is een belangrijk theegebied in India, in het zuiden van de Himalaya liggen 86 theeplantages tot wel 2500 meter hoogte. De smaak van een Darjeeling is erg afhankelijk van de oogsttijd. De eerste Darjeelings van het seizoen zijn erg gewild. Een thee die de hele dag door lekker is.