Lente Thee en Chocolade | Rohini Jethikupi Moonlight First Flush Darjeeling
24015
product-template-default,single,single-product,postid-24015,theme-hazel,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Rohini Jethikupi Moonlight First Flush Darjeeling

Vanaf: 6,95

Darjeeling First Flush van de plantage Rohini Jethikupi. Het is een zeldzame ‘Oolong-style First Flush’. Een mooie, pure, levendige thee met een ronde smaak, doet denken aan witte bloemen en roomboter. Een lange frisse nasmaak blijft.
Deze thee is meerdere keren op te schenken. First Flush: Na de winterperiode waarin de planten niet groeien, lopen in het vroege voorjaar de knoppen en blaadjes langzaam uit. De eerste jonge blaadjes zitten vol smaak en goede stoffen. Met zorg geplukt en handmatig verwerkt tot een kleine hoeveelheid kwaliteitsthee.

Herstel
Artikelnummer: Rohini Jethikupi FF Darjeeling Categorieën: , , , ,
Aanvullende informatie

Lentegeplukte Darjeeling van de plantage Rohini. Vanwege de speciale theestruiken die zijn aangeplant en de ligging heeft Rohini in het hele vroege voorjaar de eerste First Flush beschikbaar. In de theewereld wacht men elk jaar vol verwachting op de oogsten van deze lentepluk, hoe fris, vers en smaakvol is het dit jaar? Er wordt dan ook heel veel geproefd in deze tijd.

FTGFOP1 staat voor Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe: de hoogst mogelijke kwaliteit en wijst op hele, jonge theeblaadjes met zilveren puntjes. Darjeeling is een belangrijk theegebied in India, in het zuiden van de Himalaya liggen 86 theeplantages tot wel 2500 meter hoogte. De smaak van een Darjeeling is erg afhankelijk van de oogsttijd. First Flush: gewilde eerste pluk van het vroege voorjaar met kenmerken van een witte of groene thee. De kleur, de geur, de smaak… je proeft de versheid van de lente. Groen/zilverkleurig blad met veel tips (knoppen) zorgen voor een heldere kop thee met een volle smaak.