Lente Thee en Chocolade | Darjeeling Victoria’s Peak First Flush
25695
product-template-default,single,single-product,postid-25695,theme-hazel,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Darjeeling Victoria’s Peak First Flush

Vanaf: 8,50

Deze biologisch geteelde Darjeeling komt van de hellingen van de Himalaya, van een speciale afdeling binnen één van de oudste theetuinen: Steinthal, specifiek van de sectie Victoria’s Peak op een hoogte van 1100 tot 2000 meter. Gradatie SFTGFOP1. Groen blad met zilveren knopjes geven een helder, glinsterend groene kop. Een rijke smaak, fris, kruidig, zoetig, boterachtig. Een heerlijke first flush (eerste pluk) Darjeeling van één van de meest gewaardeerde theetuinen van Darjeeling.

Herstel
Artikelnummer: Darjeeling FF Victorias Peak Steinthal Categorieën: , , , ,
Aanvullende informatie

De theetuin bestaat al 170 jaar en werkt biologisch. Het onderdeel ‘Victoria’s Peak’ binnen Steinthal is vernoemd naar koningin Victoria en bevat alleen speciaal geselecteerde theeplanten. Slechts een klein deel van dit onderdeel van deze plantage bereikt de export. Een excellente thee. Lentepluk, oftewel: de Hollandse Nieuwe binnen de theewereld. De eerste thee die in het voorjaar wordt geplukt. In de theewereld wacht men elk jaar vol verwachting op de oogsten van deze lentepluk, hoe fris, vers en smaakvol is het dit jaar? Er wordt dan ook heel veel geproefd in deze tijd.

 

Het plukken tijdens de lentepluk is een belangrijk proces en komt aan op timing. Er kan maar een paar dagen worden geplukt, net voordat de knop uitkomt. Het plukken start ieder jaar in het vroege voorjaar. Wanneer die paar dagen precies zijn, is verschillend per regio, hoogte en het weer.

 

Wat zegt de klasse? SFTGFOP1 staat voor Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe van de eerste kwaliteit. Een van de hoogst mogelijke kwaliteiten en wijst op hele, jonge theeblaadjes met lichte gouden puntjes en veel voedingstoffen. Darjeeling is een belangrijk theegebied in India, in het zuiden van de Himalaya. Dit is een heerlijke thee die de hele dag door gedronken kan worden.