Lente Thee en Chocolade | Over Lente - Lente Thee en Chocolade in Scheveningen, Den Haag
Wie zit er achter Lente en hoe is Lente ontstaan? Lees hier wat Lente jou te bieden heeft. Kom langs en beleef Lente!
Den Haag, Scheveningen, theewinkel, Lente, Thee, Chocolade, Marjolein Ham, droom
19220
page-template-default,page,page-id-19220,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Over Lente

‘Ik wil de mensen graag een stapje verder brengen op theegebied. Dat is mijn missie: ik wil de mensen laten ervaren hoe mooi thee kan zijn.’

 

Wie zit er achter Lente?
Mijn naam is Marjolein Ham, ik woon in Scheveningen, ben getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben een echte theedrinker. Thee brengt rust. De aandacht voor het zetten en drinken is een moment om even stil te staan. En daar hoort natuurlijk wat lekkers bij.

 

Droom
Al jaren was het mijn droom om ooit ‘iets’ met thee en chocolade te gaan doen. In 2014 bedacht ik dat er ooit een dag zal komen, dat het te laat is om dromen waar te maken. En zonder op zoek te gaan of er bewust mee bezig te zijn, vormde zich deze winkel: de locatie, de plannen en de naam. Zestien jaar heb ik op het gebied van financiële dienstverlening gewerkt, waarvan de laatste tien jaar als toezichthouder in Amsterdam. Ik zegde mijn vaste baan op en ik begon. En zo opende Lente Thee en Chocolade in oktober 2014 haar deuren. Het is heerlijk om elke dag met geuren, smaken en vanuit gevoel bezig te zijn.

 

Lentethee
Het was lente op het moment dat de plannen concreet werden. Lente staat voor ontwikkeling, voor nieuwe dingen, voor groei. Bovendien zorgt de lentepluk voor kwaliteitsthee. Het viel samen en de naam was geboren. Met een jarenlange thee-passie en verschillende thee-opleidingen achter de rug kan ik je uitgebreid adviseren over de verschillende theeën, de bewerkingsmethoden, hoe je goede kwaliteitsthee kunt herkennen en natuurlijk hoe je een goede kop thee zet.

 

Marjolein: ‘Ik kies alle theeën met zorg uit. Mijn thee komt uit landen als China, Japan, India, Nepal. Ik selecteer de theeën op kwaliteit. Ik let op de plantage waar de thee verbouwd wordt, het verhaal over de thee, de geur, kleur en natuurlijk de smaak. Ik zorg ervoor dat het assortiment op elkaar aansluit: een mooie balans tussen witte, groene en donkere theeën, melanges en kruiden. Thee proeven, thee selecteren, thee inkopen: het is een vak. En na een jarenlange passie en het volgen van opleidingen op het gebied van thee, is het nu mijn vak.’

 

Blijven ontwikkelen

Regelmatig volg ik een opleiding om mijzelf en mijn kennis te ontwikkelen. In 2015 heb ik de opleiding tot Pedagogisch (natuur)coach via Natuurlijk Coachen gevolgd en met goed gevolg afgerond. En ik was in staat een andere droom uit laten komen: in 2015 heb ik een Tea Tour naar India gemaakt. Ik bezocht met een groep theeprofessionals Assam en Darjeeling, belangrijke theegebieden. Een studiereis om het hele proces van thee van dichtbij mee te maken. Prachtige mensen en omgeving. Wat een belevenis!

In 2016 volgde ik een Japanse theeceremonie Senchado in Hamburg, een Masterclass Theeproeven en een 2-daagse cursus Japanse Thee. In 2017 stond wederom een theereis op het programma, ik bracht een bezoek aan Darjeeling – India. Ik heb theeplantages bezocht, veel thee geproefd, thee geplukt en veel gesproken met mensen die een belangrijke rol spelen in de wereld van Darjeeling thee. Ik heb de plantages bezocht waar mijn thee vandaan komt. Zo kan ik de beste kwaliteit uitkiezen.

In 2016 en 2017 heb ik diverse cursussen Patisserie bij Robért van Beckhoven (Meester Patissier) gevolgd. Deze kennis en ervaring pas ik toe bij het bereiden van de High Tea’s die ik geef. In 2018 heb ik opnieuw een bezoek gepland aan theeplantages, dit keer in Nepal. In gesprek met mensen in de theebusiness en het bezoeken van plekken waar jouw thee vandaan komt, dat houdt mij scherp.

 

Wat heeft Lente jou te bieden?

Een mooie, stijlvolle winkel die rust uitstraalt, waar de bonbons en theeën overzichtelijk zijn uitgestald en waar je altijd een thee kunt proeven. Kwaliteitsthee en chocolade, een goed advies en aandacht voor de klant. En verder:

  • Op verzoek is de Lente Webshop ontstaan, bestel heerlijke Lente-producten, je ontvangt ze supersnel
  • Feestelijke cadeau pakketten voor sfeervolle momenten
  • Een Lente Thee Abonnement: elke maand een theepakket van Lente bij je thuis bezorgd
  • Prachtige losse theeën in de winkel of te verzenden
  • En wat denk je van het lekkers voor bij de thee in de winkel: bonbons gemaakt van eerlijke chocolade
  • Leuke activiteiten op afspraak, zoals een Theeproeverij of High Tea
  • Natuurhoning met aandacht bereid, door de imker uit stadspark Clingendael.
  • Verschillende soorten losse kruiden

 

Kom langs en beleef Lente! Of bezoek de Lente webshop