Lente Thee en Chocolade | Over Lente - Lente Thee en Chocolade in Scheveningen, Den Haag
Voor thee, chocolade en cadeaus moet je bij Lente zijn. Wie zit er achter Lente en hoe is Lente ontstaan? Lees het hier.
Den Haag, Scheveningen, theewinkel, Lente, Thee, Chocolade, cadeau, cadeaupakket, bonbons
19220
page-template-default,page,page-id-19220,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

 

Over Lente

 

‘Ik wil de mensen graag een stapje verder brengen op theegebied en laten ervaren hoe mooi thee kan zijn.’

Mijn naam is Marjolein, ik woon op Scheveningen en ik ben een echte theedrinker. Thee brengt rust. De aandacht voor het zetten en drinken is een moment om even stil te staan. En daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. Door de warmte van de thee smelt chocolade perfect samen met een kopje thee. Daarom vind ik thee en chocolade de ultieme combinatie. Voor jezelf, of als cadeau.
Thee en Chocolade

 

Al jaren was het een droom om ooit ‘iets’ met thee en chocolade te gaan doen. Tot ik besefte dat er ooit een dag zal komen, dat het te laat is om dromen waar te maken. En zonder op zoek te gaan of er bewust mee bezig te zijn, vormde zich deze winkel: de locatie, de plannen en de naam. Zestien jaar heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt, waarvan de laatste tien jaar als financieel toezichthouder in Amsterdam. Ik zegde mijn baan op en ik begon. En zo opende Lente Thee en Chocolade in 2014. Het is heerlijk om elke dag met geuren, smaken en vanuit gevoel bezig te zijn. Het is zeker niet makkelijk om een winkel te runnen, maar de gezellige klanten en de mooie producten om mee te werken, daar doe ik het voor.
Lentethee

 

Het was lente op het moment dat de plannen concreet werden. Lente staat voor ontwikkeling, voor nieuwe dingen, voor groei. Bovendien zorgt de lentepluk voor kwaliteitsthee. Het viel samen en de naam was geboren. Met een jarenlange thee-passie en diverse thee-opleidingen achter de rug kan ik je uitgebreid adviseren over de verschillende theeën, de bewerkingsmethoden, hoe je goede kwaliteitsthee kunt herkennen en natuurlijk hoe je een goede kop thee zet.
Marjolein: ‘Ik kies alle theeën met zorg uit. Mijn thee komt uit landen als India, Nepal, China, Japan. Ik selecteer de theeën op kwaliteit. Ik let op de plantage waar de thee verbouwd wordt, het verhaal over de thee, de geur, kleur en natuurlijk de smaak. Ik zorg ervoor dat het assortiment op elkaar aansluit: een mooie balans tussen witte, groene en donkere theeën, melanges en kruiden. Thee proeven, thee selecteren, thee inkopen: het is een vak. En na een jarenlange passie en het volgen van opleidingen op het gebied van thee, is het nu mijn vak.’
Blijven ontwikkelen

 

Regelmatig volg ik een opleiding om mezelf te blijven ontwikkelen. Zo heb ik in de tussentijd de opleiding tot Pedagogisch (natuur)coach gevolgd. Ook maakte ik mijn eerste Tea Tour naar India. Ik bezocht met een groep theeprofessionals Assam en Darjeeling, belangrijke theegebieden. In 2016 volgde ik een Japanse theeceremonie Senchado in Hamburg, een Masterclass Theeproeven en een 2-daagse cursus Japanse Thee. In 2016 en 2017 heb ik diverse cursussen Patisserie bij Robért van Beckhoven (Meester Patissier) gevolgd. In 2019 volgde ik een Masterclass Chinese Tea Ceremony waarbij ik leerde om op de Chinese wijze een Tea Ceremonie te houden. De docent was een beroemde Chinese Tea Master en Theekunstenares in China.

 

Na mijn eerste theereis volgden nog andere theereizen. In gesprek met mensen in de thee-business en het bezoeken van plekken waar jouw thee vandaan komt, dat houdt mij scherp. Ik heb veel thee geproefd, thee geplukt en gesproken met mensen die een belangrijke rol spelen in de wereld van thee. Ik heb plantages bezocht waar mijn thee vandaan komt, stel kritische vragen aan de theemakers, kijk of het proces klopt en ik ga in gesprek met de plukkers en de mensen in de fabriek.

 

Ik heb me ontwikkeld tot specialist in thee uit Darjeeling en Nepal. Bekijk ook de website darjeelingthee.nl om meer te lezen over deze thee. Bestel hier een heerlijke Darjeeling of thee uit Nepal en proef het zelf!

Wat heeft Lente jou te bieden?

 

Kwaliteitsthee en chocolade, een goed advies en aandacht voor de klant. Een mooie, stijlvolle winkel die rust uitstraalt, waar de bonbons en theeën overzichtelijk zijn uitgestald en waar je de thee kunt ruiken en zien. En verder:

 

  • Prachtige losse theeën in de winkel of te verzenden
  • Op verzoek is de Lente Webshop ontstaan, bestel heerlijke Lente-producten, je ontvangt ze snel thuis
  • Feestelijke cadeau pakketten voor sfeervolle momenten
  • En wat denk je van het lekkers voor bij de thee in de winkel: bonbons gemaakt van eerlijke chocolade
  • Leuke activiteiten op afspraak, zoals een Theeproeverij of Afternoon Tea
  • Natuurhoning met aandacht door de imker bereid (eind juni 2024 weer op voorraad)
  • Verschillende soorten losse kruiden
  • Wederverkoop/verkoop B2B 
Kom langs en beleef Lente! Of bezoek de Lente webshop