Lente Thee en Chocolade | Veelgestelde vragen over thee van Lente Thee en Chocolade - Scheveningen
Waar komt de thee van Lente vandaan? Is de thee biologisch? Deze vragen en nog veel meer, vind je hier.
21206
page-template-default,page,page-id-21206,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Veelgestelde vragen over thee van Lente

 

Hierbij vind je alles wat je wilt weten over de kwaliteitsthee van Lente. Een overzicht van de vragen die mij in de winkel het meest worden gesteld.

 

Heb je ook een Webshop?

Ja! Op verzoek is de Lente Webshop ontstaan. Een groot deel van het thee assortiment staat online, net als heerlijke chocolade, mooie cadeau ideeën en accessoires.

 

Waar komt de thee van Lente vandaan?

De thee van Lente Thee en Chocolade komt uit landen als India, Nepal, Japan, Sri Lanka en China. Ik selecteer de theeën op kwaliteit. Hierbij let ik op de plantage waar de thee verbouwd wordt, het verhaal over de thee, de geur, kleur en heel belangrijk, de smaak. Ik zorg ervoor dat het assortiment op elkaar aansluit: een mooie balans tussen witte, groene en donkere theeën en melanges en kruiden. Thee proeven, thee selecteren, thee inkopen: het is een vak. En na een jarenlange passie en het volgen van opleidingen op het gebied van thee, is het nu mijn vak. Ik doe het met veel plezier. Ik wil anderen laten zien hoe mooi goede thee kan zijn. Elke dag ontvang ik enthousiaste reacties van klanten en theekenners, wat mij motiveert bij het maken van mijn keuzes. Ik houd veel rekening met de wensen van klanten en zo kom ik tot een assortiment met theeën van betrouwbare kwaliteit.

 

Hoe kom je aan je kennis?

IMG_6539

Regelmatig volg ik cursussen en workshop op het gebied van thee. Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. In 2015 heb ik mijn eerste Tea Tour naar India gemaakt. Ik bezocht met een groep theeprofessionals Assam en Darjeeling, belangrijke theegebieden. Zo heb ik het hele proces van thee van dichtbij meegemaakt. Prachtige mensen en omgeving. In 2016 volgde ik een Japanse theeceremonie Senchado, een Masterclass Theeproeven en een 2-daagse cursus Japanse Thee. Vanaf 2017 maak ik jaarlijks een reis naar de theeplantages in Darjeeling-India en Nepal. Ik ga in gesprek met mensen die een belangrijke rol in de theewereld vervullen, ik selecteer zelf mijn thee, pluk thee en bezoek fabrieken waarvan ik de thee in mijn winkel verkoop. Zo zie ik daadwerkelijk hoe het er op de plantage en fabriek aan toe gaat.

 

Is de thee van Lente biologisch?

Om een thee in Nederland biologisch te mogen noemen, is er een certificaat nodig. Daar zijn behoorlijk wat kosten aan verbonden. Lente heeft een aantal theeën in het assortiment die het certificaat ‘organic’ (biologisch) hebben ontvangen. Ook al heeft een thee niet een dergelijk certificaat, wil dat niet zeggen dat de thee niet op een eerlijke en biologische wijze is verbouwd. De plantages van de thee die Lente verkoopt, worden nauwlettend in de gaten gehouden. De boeren worden ondersteund in hun proces. Het biologisch verbouwen wordt gestimuleerd. Ik sta achter de kwaliteit van al mijn theeën. De theeën zijn puur, eerlijk en smaakvol; een goede thee kun je proeven!

 

Is de thee van Lente Fairtrade?

De plantages van de thee die Lente verkoopt, worden nauwlettend in de gaten gehouden. De boeren worden ondersteund in hun proces. Dat wil zeggen dat wanneer er bij de plantage hulp nodig is tijdens het proces van verbouwen en verwerken, hieraan wordt bijgedragen. Via een financiële bijdrage of met middelen. De boeren zijn hiermee geholpen, maar ook wordt hiermee de kwaliteit van de thee op korte en lange termijn gewaarborgd.

 

Stel je zelf ook melanges samen?

Jazeker! Een melange samenstellen is een kunst. En ook erg leuk om te doen! Ik maak enerzijds gebruik van de kennis van theespecialisten. Zij houden hierbij rekening met mijn wensen. En daarnaast creëer ik zelf melanges. Dat doe ik door mijn kennis op het gebied van thee te combineren met mijn gevoel. Veel proeven met als resultaat een fantastische en originele thee. Als jij een wens hebt voor een bepaalde thee of melange, dan hoor ik dat graag.

 

En… loopt het een beetje?

Deze vraag wordt me vaak gesteld. Een nieuwe winkel met een prachtige uitstraling, als dat maar goed blijft gaan. Heerlijke theeën. Ik heb wel eens iemand gehad die een dag nadat ze weer een zakje van haar ‘vaste’ thee had gekocht, terugkwam om nóg een zakje te halen. Voor de zekerheid, want straks was ik er toch ineens niet meer. Mijn antwoord op deze vraag, lees je hier in mijn blog.

 

Wat vind je zelf de lekkerste thee?

oolong theepotDe elegantie, subtiliteit en rijke smaken maken mij een groot liefhebber van witte thee, zoals de handgeplukte witte thee uit Nepal. Verder kan ik erg genieten van een groene Japanse thee geplukt in de lente, met frisse en verse smaken. In de middag drink ik graag een mooie thee uit Nepal. Of een volle, smakelijke Darjeeling. Omdat ik in die regio meerdere keren de theetuinen heb bezocht, heeft thee uit de Himalaya een speciaal plekje in mijn hart. Wat voor mij lekkerste thee is, hangt af van het moment, hoe ik me voel en natuurlijk… de kwaliteit.

 

 

Wil je meer weten?

Ik vertel alles over de kwaliteitstheeën van Lente. Kom langs in de winkel, kies voor een Theeproeverij, of stel je vraag via het contactformulier.

Lente Thee en chocolade webshop