Lente Thee en Chocolade | High Tea of theeproeverij bij Lente Thee en Chocolade - Scheveningen
Een Theeproeverij bij Lente Thee en Chocolade is een beleving: leer over thee en ondertussen geniet je van thee met hapjes. Of kies een High Tea, heerlijke hapjes. Elke gang met gerecht krijgt een passende thee. Volg een Chocoladeproeverij en voel je daarna als een echte Chocoladekenner!
High Tea Lente High Tea Theeproeverij Theecursus Handletteren Creatief Chocolade Proeverij Masterclass Thee Lente Scheveningen Den Haag
21415
page-template-default,page,page-id-21415,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

High Tea

Theeproeverij

Chocoladeproeverij

 

Hoe leuk is het om én lekker bezig te zijn, én heerlijke thee te drinken? En dat in een fijne omgeving, gecombineerd met heerlijke hapjes. Gewoon een kopje thee drinken in de winkel, dat kan altijd, loop gewoon binnen. Of wil je liever een High Tea, Afternoon tea, Theeproeverij? Of Chocoladeproeverij waarna je een echte chocoladekenner bent..

Wil je leren en tegelijkertijd genieten van lekkers? Kies voor een Theeproeverij of Chocoladeproeverij. En wist je dat je ook met de boot naar Lente kunt komen?

Let op: in een tijd van feestdagen (november en december) zijn de mogelijkheden om een afspraak te maken beperkt.

Theeproeverij Lente Den Haag Scheveningen
Theeproeverij

Kom meer te weten over thee, de verschillende soorten en de verschillen in smaak. Hoe kun je thee het beste zetten? Welke zetmethoden zijn er? Je proeft meerdere theeën gecombineerd met kleine hapjes en ondertussen leer je over thee. Prijs: € 15,95 p.p. Op afspraak, duur 1,5 uur, vooraf reserveren, vanaf 2 personen.

Chocolade Proeverij Lente Thee Chocolade Scheveningen Den Haag
Chocolade Proeverij

Hierbij leer je alles over chocolade. Kom naar Lente en geniet van verschillende smaken zoals alleen chocolade die kan hebben. Leer over de oorsprong, de landen en verschillende soorten. Ook al drinken we wel een kopje thee, de focus hierbij is: Chocolade! Prijs: € 15,95 p.p. Op afspraak, duur 1,5 uur, vooraf reserveren, vanaf 4 pers.

Thee en Handletteren Lente Thee Den Haag Scheveningen Theewinkel
Thee & Letteren

Hierbij komen creativiteit en thee samen. Je leert hoe je de mooiste letters op papier zet en ondertussen geniet je van thee. Natuurlijk met iets lekkers erbij. Prijs: € 19,95 p.p. dit is inclusief materialen. De handletterpen mag je na afloop mee naar huis nemen. Op afspraak (din t/m vrijdag), duur 2 uur, vooraf reserveren, vanaf 2 personen.

High Tea Theeproeverij Lente Den Haag Scheveningen
High Tea

De High Tea bij Lente is een echte beleving. Een verwennerij van hartige en zoete gerechten, gecombineerd met prachtige kwaliteitstheeën van Lente. Laat je verrassen door de smaken van de theeën die perfect op de hapjes zijn afgestemd. De High Tea wordt geserveerd in gangen. Te beginnen met een warm hartig gerecht, daarna sandwiches. Dan de scones en cake en tot slot chocolade, bonbons en andere zoete lekkernijen. De theeën worden geserveerd met uitleg en achtergrond over de thee en de plantages.

Afternoon Tea Lente Den Haag
Afternoon Tea

Een Afternoon Tea is vergelijkbaar met de High Tea zoals beschreven, zonder de hartige hapjes.

 

De prijzen:

High Tea: € 24,50 per persoon (4-8 personen)

Afternoon Tea: € 17,50 per persoon (2-8 personen)

Vooraf reserveren via email.

Boottocht naar Lente Scheveningen
Thee en Chocolade Vaart

Maak van je bezoek aan Lente Thee en Chocolade in Scheveningen een uitje! Vanaf centrum Den Haag vaart de Willemsvaart dagelijks naar Scheveningen-strand. Klik op de foto voor meer info.

Seizoensproducten bij Lente
Proef de Seizoenen

Elk seizoen een prachtige ochtend met inspirerende oefeningen, een hemelse theeschenkerij en heerlijke hapjes. Dit maakt van seizoensverandering een feest. Deze dag is mogelijk bij aanmelding van een groep, data in overleg.

Toveren met thee
Toveren met Thee

Speciaal voor kleine mensen van 8-12 jaar heb ik ‘Toveren met Thee’ gecreëerd. We zijn gezellig samen, drinken thee en doen iets leuks. Ik leg uit over thee en hoe je het beste thee kunt zetten. Thee is magisch… en ik leer je hoe je kunt toveren met thee! Duur: 1,5 uur, kosten € 14,95 p.p. Op afspraak, 4-8 kinderen, vooraf reserveren.

De oorsprong van de High Tea

 

De geschiedenis van de High Tea begint in Engeland, bij De Hertogin Anna of Bedford (1783 tot 1857). Deze Hertogin vond de tijd tussen lunch en diner iets te lang duren. Tegen de klok van 16.00 uur begon zij altijd wat hongerig te worden. In 1840 gaf ze haar keukenbrigade en bedienden de opdracht om dagelijks een schaal met sandwiches en cake bij de dagelijkse thee te serveren. Deze High Tea (oorspronkelijk werd dit Afternoon Tea genoemd) werd langzamerhand uitgebreid met allerlei andere heerlijkheden.

 

Het drinken van thee in combinatie met cake en sandwiches beviel de Hertogin zo goed, dat ze al snel een aantal vriendinnen uitnodigde om hier bij aanwezig te zijn en samen te genieten van de thee en lekkere hapjes. De dames die een uitnodigden kregen deden er alles aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Dus mooie kleding, opzichtige en grote hoeden en een koets die hen naar de afspraak bracht en voor de deur afzette. Een traditie was geboren, en vele dames volgden de Hertogin in het organiseren van een ‘High Tea’.

Lente is een paradijs voor thee- en chocoladeliefhebbers

Woon je wat verder weg en wil je toch genieten van de thee van lente? Bestel in de Webshop of kies voor een Lente Thee Abonnement. Elke maand word je verrast met thee in je brievenbus!