Lente Thee en Chocolade | Alles over thee - Lente Thee en Chocolade
Verhalen achter de thee. Bestellen. Tips. Het verschil tussen losse thee en thee in zakjes. Lees het hier.
theedrinken, thee, losse thee, verschil losse thee en thee in zakjes, nepalthee, darjeelingthee, theewinkel, den haag, scheveningen, lentethee, theecadeau, cadeau idee
20702
page-template-default,page,page-id-20702,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Thee

Thee is de populairste drank van de wereld. Samen thee drinken is gezellig! Maar ook alleen kun je heerlijk genieten van een kopje thee dat met aandacht is gezet. Thee zorgt voor rust en het is supergezond.

Lente Thee en chocolade webshop

Met een paar klikken je chocolade en thee van Lente bestellen! Naar de Webshop

Thee van Lente

Sinds 2014 is de winkel van Lente gevestigd in Scheveningen. Hier zijn meer dan 100 soorten thee te verkrijgen. De theeën zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit door eigenaresse Marjolein. Zij heeft enorm veel kennis opgedaan door het maken van theereizen en het volgen van opleidingen, workshops en cursussen op het gebied van thee. De thee van Lente komt uit landen als India, Nepal, Japan, Sri Lanka en China. Bij de selectie staat kwaliteit centraal. Van belang is de plantage waar de thee verbouwd wordt, het verhaal over de thee, de geur, kleur en de smaak.

 

Soorten thee

Er zijn enorm veel soorten thee. De soorten zijn in te delen per land, naar soort (groen of zwart) en naar de grootte van het blad (losse thee of zakjesthee). De bewerkingsmethode zorgt voor verschillen tussen een witte, groene en zwarte thee. Witte thee is het minst bewerkt, deze wordt alleen geplukt en meestal in de zon gedroogd. Groene thee wordt na het plukken meteen gestoomd of gevuurd en behoudt hiermee zijn groene kleur. Zwarte thee is volledig geoxideerd; door de reactie met zuurstof kleurt het blad bruin tot zwart. Dat zorgt voor krachtige smaak van een zwarte thee. Dan is er ook nog Oolong thee en Pu Erh. Vind je het leuk om meer over thee te horen, te zien en bijzondere theesoorten te proeven? Kies dan voor een theeproeverij bij Lente.

 

Thee proeven, thee selecteren, thee inkopen: het is echt een vak. Lente heeft een mooie balans tussen witte, groene en donkere theeën, melanges en kruiden. Een groot deel is online te bestellen via de Webshop. Heb je vragen over thee? Voor advies kun je altijd terecht in de winkel of per e-mail.

Thee zetten: Accessoires

Maak het jezelf makkelijk en kies voor de juiste materialen. Dan is losse thee zetten heel eenvoudig. Losse thee wil graag zwemmen, de theeblaadjes hebben ruimte nodig om zich uit te vouwen. Alleen dan komt de smaak volledig tot uiting.

Wat is het verschil tussen losse thee en thee in zakjes?

 

Thee in zakjes bevat heel klein, vaak tot stof gebroken theeblaadjes zodat ze snel smaak afgeven. Losse thee bestaat uit grotere volledige blaadjes, van pluk tot bewerkingsproces met aandacht behandeld. Deze zorgen voor een meer intense theesmaak, thee zoals thee bedoeld is.

Goede kwaliteit thee kun je proeven!