Lente Thee en Chocolade | Een kop goede thee zetten? Lees 5 tips voor een perfect kopje thee
Een topklasse thee herken je aan een goed aroma, een heldere kleur na het zetten en een smaak die lang blijft hangen. Met gemak is hij nog een keer op te gieten. Hoe je het beste uit de thee haalt, lees je hier.
Tips theezetten perfecte thee losse thee goede thee Lente Webshop
22294
post-template-default,single,single-post,postid-22294,single-format-standard,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Een goede kop thee zetten

Blog 5 tips voor goede theeEen kop goede thee zetten

Lees 5 tips voor een perfect kopje thee

Een topklasse thee herken je aan een goed aroma, een heldere kleur na het zetten en een smaak die lang blijft hangen. Met gemak is hij nog een keer op te gieten. Hoe je het beste uit de thee haalt, lees je hieronder. Hier vind je tips over hoe je een goede kop thee kunt bereiden. Alle theeën van Lente zijn voorzien van een etiket met een zetadvies dat hiermee in lijn is. Kijk vooral naar wat je zelf lekker vindt: probeer, varieer… proef!

Hoeveel thee gebruik je?

Gemiddeld gebruik je een ‘teaspoon’ per kop van 200 ml. Een teaspoon is ook wel vergelijkbaar met een wat grotere theelepel of een dessertlepel. Sommige theeën vragen meer dan één schepje, omdat de structuur los en groot is, zoals witte thee.

Welke temperatuur mag het water zijn?

Om het beste uit de thee te halen, is het belangrijk rekening te houden met de temperatuur van het water. Dit verschilt per soort thee. Wanneer groene thee met te heet water wordt opgeschonken, komt er een bepaalde stof uit de blaadjes vrij, die voor een bittere smaak zorgt.

Darjeeling Biologisch FF Monteviot

Het volgende kun je globaal aanhouden:

Hoelang laat je de thee trekken?

Sommige theeën vragen om een hele korte zettijd, andere theeën hebben wel een paar minuten nodig. Het hangt af van de hoeveelheid thee je gebruikt in combinatie tot de zettijd en de temperatuur van het water. Hierin kun je zelf variëren. Wanneer je meer losse thee gebruikt, kun je de thee korter laten trekken.

Voor witte en groene thee is soms 1 of 2 minuten al genoeg. Een donkerdere thee mag wel wat langer trekken. Op alle theeën van Lente staat een zetadvies dat je als richtlijn kunt gebruiken, maar varieer zelf vooral met de hoeveelheid thee en de temperatuur, in verhouding tot de trektijd.

Welke thee-accessoires heb je nodig?

Losse thee wil graag zwemmen, de theeblaadjes hebben ruimte nodig om zich uit te vouwen. Alleen dan komen het aroma en de smaak volledig tot uiting. Zorg voor een voldoende groot filter of zet de thee los in de pot (en giet hem daarna door een zeefje of filter af). Lente Thee en Chocolade verkoopt zowel papieren filters als roestvrijstalen filters. Papieren filters zijn gebruiksvriendelijk, hier kun je zelf losse thee in scheppen. RVS filters vul je en hang je daarna in je mok of theepot. Na het trekken kun je deze op het bijgeleverde schoteltje plaatsen. De thee in dit filter is eenvoudig nog een keer op te gieten en het filter is na gebruik makkelijk schoon te maken.

Ook zijn er Teamakers en Teapress-kannen beschikbaar. Dit is een filter en theepot inéén. Theeblaadjes in de Teamaker, water erbij en na het trekken zet je de kan op een beker of pot en de Teamaker loopt leeg, de theeblaadjes blijven achter. De Teapress werkt met een drukknopje, en laat de thee naar beneden lopen. Dit zijn superhandige apparaten voor bijvoorbeeld thee op het werk of mee op vakantie. Lente Thee en Chocolade verkoopt deze Teamakers, bekijk het in de webshop.

Tot slot: Hoe bewaar je je thee?theeblikken

Het is belangrijk om thee luchtdicht, droog en zonder licht te bewaren. Zo blijft de thee heel lang goed. Gebruik een goed theeblik, liefst met dubbele sluiting. Lente verkoopt mooie, handige theeblikken. Ook prachtige theeblikken uit Japan en natuurlijk echte Lente-theeblikken. Je kunt ook kiezen om de thee in het zakje te bewaren, gebruik dan de sluitclip die bij de losse thee van Lente zit om het zakje goed af te sluiten. Thee neemt de geur van andere producten over, dus zet de thee niet naast koffie of sterk ruikende kruiden.

Zo, hiermee heb je alle informatie die nodig is om een goede kop thee te zetten…

Waar wacht je nog op? Kom gezellig bij Lente een heerlijk theetje uitzoeken! Je kunt de thee ook bestellen en laten thuisbezorgen.

Vond je dit leuk om te lezen?
Misschien vind je deze blogs ook interessant