Lente Thee en Chocolade | Japanse Kukicha
23196
product-template-default,single,single-product,postid-23196,theme-hazel,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.9,vc_responsive

Japanse Kukicha

Vanaf: 6,95

Deze lentegeplukte thee wordt ook wel twijgjes thee genoemd. De fijne, lichtgroene bladstengels samen met donkergroen blad is een prachtige combinatie. Kukicha wordt in Japan vaak aan kinderen geschonken. Deze biologisch geteelde Kukicha heeft een fijne, zeer prettige nootachtige en lichtpittige smaak. De kleur van de thee na het zetten is citroengeel en heeft een intense geur en smaak. Deze groene thee bevat veel antioxidanten en vitaminen. Heerlijk zacht, smaakvol en met de gezonde kenmerken van groene thee.

Herstel
Artikelnummer: Kukicha Japanse thee Categorieën: ,
Aanvullende informatie

Japan is een prachtig theeland. In Japan wordt de thee gestoomd (in tegenstelling tot bijvoorbeeld China waar groene thee vaak wordt verhit in een wok) en daarna gerold en gedroogd. De Japanse theepot, de Kyusu, heeft een handvat dat met een hoek van 90 graden op de schenktuit zit. Terwijl je met je rechterduim de deksel tegenhoudt, kun je zo vanuit een polsbeweging de thee uitschenken.

Kukicha is een bron van antioxidanten en mineralen zoals calcium, zink, koper, mangaan en fluoride. Het bevat vitamine A, B en C en het ondersteunt de gezonde functie van de nieren en de lever.

Kukicha kun je het beste op 70-75 graden zetten (laat heet water eerst even afkoelen). Laat de thee vervolgens kort trekken: 40 seconden tot 1 minuut. De thee is vaker op te schenken. Leuk om zelf eens uit te proberen hoe de smaak verschilt bij wisselende trektijden en temperaturen.