Lente Thee en Chocolade | Lapsang Souchong
22597
product-template-default,single,single-product,postid-22597,theme-hazel,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Lapsang Souchong

Vanaf: 3,75

Lapsang Souchong, een doorrookte losse zwarte thee. Gedroogd en gerookt boven naaldhout waardoor de thee zijn eigen karakter krijgt. Hierdoor krijgt deze  zwarte losse thee een mooi aroma en pittige, stevige rooksmaak. Niet de kleinste bladeren zijn gebruikt bij deze thee, maar de rijpere, grotere  lager groeiende bladeren.

Herstel
Artikelnummer: Lapsang Souchong Categorie:
Aanvullende informatie

Deze Lapsang heeft een groot, open, zwart, licht grijsachtig blad met een scherpe rookgeur. De smaak is rokerig en kruidig. Hoe komt de thee aan zijn rooksmaak? Na het fermenteren worden de bladeren op hete ijzeren pannen of borden gelegd en korte tijd geroosterd en daarna boven exotische bossen, rijk aan hars, gerookt. De naam ‘Lapsang Souchong’ komt eigenlijk van een verbastering van het woord ‘Zhengsan’. Dit Chinese woord betekent ‘echt’ waarmee de thee in China wordt onderscheiden van mindere kwaliteit thee.