Lente Thee en Chocolade | Een heel jaar Lente Thee en Chocolade
Een heel jaar Lente, een fantastisch jaar. Lees hier hoe ik terugkijk op 2015
21968
post-template-default,single,single-post,postid-21968,single-format-standard,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

Een heel jaar Lente

 

Lente Thee ChocoladeEen heel jaar Lente

Een fantastisch jaar

“Wat zou je doen als je een miljoen zou winnen?”

Wat zou je doen als geld geen rol zou spelen? Ik herinner me dat toen deze vraag me een klein aantal jaar geleden werd gesteld, ik zei dat ik eigenlijk niets echt anders zou doen. Ik geloof dat ik geen miljoen nodig heb om mijn leven om te gooien. Als ik iets graag wil, dan werk ik daar naartoe. Maar ik had toch wel iets te dromen? Ja oké, als ik een mooie ruimte tegen zou komen, zou ik daar graag mijn eigen winkel beginnen. Thee en chocolade. Mijn passie. Maar dat ging toch wel gebeuren. Ooit. Over een jaar of vijftien had ik zo bedacht.

Van niets, iets maken
Jarenlang fietste ik langs dit lege pandje. Altijd waren de lamellen dicht. Toen ik het voor het eerst bezocht, zomer 2013, wist ik waarom. Er was niets. Het was een kale, lege winkelruimte, waar zelfs geen leidingen liepen. Ik denk dat precies dat me aantrok. Van niets, iets maken, dat past bij mij. Ik voelde dat deze ruimte iets gezelligs nodig had. Het duurde al met al een jaar. Bezoeken, laten rusten, weer bezoeken. Dat gaf mij mooi de tijd om mijn plannen, die langzaam steeds concreter werden, een plekje te geven. Het was 2014 toen ik voor het eerst zelf met de sleutel de deur opendeed. Het was gelukt! Zonder die miljoen. Was het dan nu al tijd voor mijn theewinkel? Ja, besloot ik. Waarom niet? De verbouwing kon beginnen, er was werk aan de winkel. Ik begon ook met het kiezen van mijn assortiment. En kort daarna besloot ik mijn baan in loondienst op te zeggen. Spannend, maar ik voelde dat dit alles veel te leuk was om er niet 100% van te genieten.
Kwaliteit
‘Loopt het een beetje?’ Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Dan leg uit waarom ik doe wat ik doe. En hoe ik het doe. Dat ik graag laat zien hoe mooi goede, losse thee kan zijn. Dat het echt anders smaakt dan een zakje thee. Dat thee vergelijkbaar is met wijn, en er zoveel verschillen zijn in smaak en kwaliteit. Dat je jarenlang over thee kunt leren. En dat ik voor kwaliteit kies. Bij alles wat ik doe. En dat ik merk dat mensen dat waarderen en terugkomen.
Aandacht schenken
Er gebeuren mooie dingen in mijn winkel. Ik heb bijzondere gesprekken in de winkel. Mensen zijn enthousiast, nieuwsgierig, betrokken. Er zijn mooie ontmoetingen. Er zijn feestjes en verjaardagen, geboortes, mensen die een nieuwe baan vinden. Ook hoor ik over ziek zijn en andere verdrietige gebeurtenissen. Ik merk dat de producten in mijn winkel altijd kunnen. Om iets te vieren en als troost. Als gebaar van het schenken van aandacht.
Fantastisch jaar
‘Ja, het loopt’, durf ik nu voluit te zeggen. Ik kijk terug op een fantastisch jaar. Een jaar waarin een fijne vaste klantenkring heb opgebouwd. Een jaar waarop elke dag nieuwe mensen binnenkwamen. Een jaar waarin het assortiment is uitgebreid naar ruim 100 kwaliteitstheeën. En nog steeds die heerlijke handgemaakte bonbons en originele cadeaupakketten. Ik maakte in september een fantastische theereis naar India. Ik heb ervaren hoe thee groeit en bloeit. Ik heb natuurlijk zelf thee geplukt!
Elke dag genieten
Mijn thee wordt nu op verschillende locaties Nederland geschonken. Naar alle hoeken van Nederland verstuur ik pakketjes. En de thee en chocolade van Lente was dit jaar (onderdeel van) het kerstpakket bij heel veel mensen. Ik geef workshops en ik werk hierbij samen met hele fijne mensen. Als je het kunt dromen, kun je het doen, ook zonder miljoen. Ik geniet, elke dag weer.

 

Kijk eens bij de Activiteiten en beleef Lente