Lente Thee en Chocolade | Je kinderen aan de thee? Lees hier 5 dingen die helpen
Zou je graag zien dat je kinderen meer thee drinken? Thee is gezond en kan altijd. Steeds meer ouders kiezen voor thee. Hier lees je op welke manier jij je kinderen ook aan de thee krijgt.
Thee kinderen rust aandacht theedrinken
21937
post-template-default,single,single-post,postid-21937,single-format-standard,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Kinderen aan de thee

Kinderen aan de thee LenteJe kinderen aan de thee?

Lees hier 5 tips

Zou je graag zien dat je kinderen meer theedrinken? Thee is gezond, het is onderdeel van de ‘schijf van vijf’ en er zijn veel onderzoeken gedaan naar de voordelen. Steeds meer ouders kiezen voor thee. Hier lees je op welke manier jij je kinderen ook aan de thee krijgt.

Naar de theewinkel

1) Neem je zoon of dochter mee naar de theewinkel om een theetje uit te zoeken. Niks leukers dan ruiken aan de potjes losse thee, kijken naar de blaadjes en achtergrond horen van de thee. De thee krijgt een verhaal.

‘Zet jij de thee maar!’

2) Laat je zoon of dochter vervolgens thuis meehelpen met theezetten. De juiste hoeveelheid thee en de juiste temperatuur. Laat maar proberen. Kies mooi servies, iets speciaals, iedereen zijn eigen kopje, of leuke kleine kommetjes, een bijzondere theepot. Een speciaal theeblik. Dat is deel van het plezier.

Hoe was je dag?

3) Drink de thee met elkaar. Neem er de tijd voor, ga aan tafel zitten en ga in gesprek. Praat, klets en lach. Stel eens de vraag ‘Hoe was je dag?’ of ‘Wat was het leukste wat je vandaag hebt gedaan?’ in plaats van ‘Hoe was het op school?’. De kans is groot dat er verhalen loskomen.

Iets lekkers bij de thee

4) Neem er wat lekkersbij. Snoepen mag best, met mate en met aandacht. Én met thee, dan is het in balans. Maak een regel dat de tafel niet eerder wordt verlaten, voordat zowel het lekkers áls de thee op is.

Een nieuw ritueel

5) Neem de tijd om aan dit nieuwe ritueel te wennen. Een kind heeft tijd nodig om aan nieuwe smaken te wennen, dus ook aan thee. Soms went iets pas na 10 keer. Volhouden dus. Want elke dag een rust-, aandacht- en theemoment, dat wens ik ieder kind.

Fijne kindertheeën?
Klik op de naam voor meer info. Dat zijn:
Misschien vind je deze blogs ook interessant