Lente Thee en Chocolade | Vijf redenen om geen thee te drinken, of toch wel?
We weten allemaal dat thee gezond is. Toch krijgt lang niet iedereen het warm bij het horen van het woord 'thee'. Lees hier vijf veelgehoorde redenen om geen thee te drinken. Of toch wel? Want thee is juist zo'n rustgevend, gezond en smaakvol drankje. Lees verder...
Lente Thee en Chocolade First Flush Darjeeling kopje thee losse thee ijsthee icetea theefilter theereis teatrip India theefilter gezond
23582
post-template-default,single,single-post,postid-23582,single-format-standard,theme-hazel,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.3,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.1,vc_responsive

Vijf redenen om geen thee te drinken

Vijf redenen om géén thee te drinken

 

We weten allemaal dat thee gezond is. Toch krijgt lang niet iedereen het warm bij het horen van het woord ‘thee’.

 

Lees hier vijf redenen om geen thee te drinken. Of toch wel? Want thee is juist zo’n rustgevend, gezond en smaakvol drankje.

 

1. Ik vind (losse) thee teveel gedoe, ik drink liever water

Een filter, het water op de juiste temperatuur, wachten tot de thee heeft getrokken… Een kopje thee zetten vraagt inderdaad iets van je. En dat is nu juist de charme van thee! Je zult zien dat een kop thee dat je écht met aandacht hebt gezet, veel lekkerder zal smaken. Heb je toch een keer weinig tijd? Lees dan deze truckjes.

Je kunt een scheutje koud water bij het kokende water gieten om de watertemperatuur meteen te laten dalen. Verder kun je de tijd die de thee nodig heeft om te trekken (meestal 2-3 minuten) gebruiken om alvast je theekopjes klaar te zetten. Of tijdens de ochtenddrukte om wat fruit te snijden of boterhammen te smeren. Kies tot slot voor de juiste middelen. Een theefilter van goede kwaliteit voorkomt losse blaadjes in je kopje, en dat scheelt een hoop gedoe én tijd. Maak het jezelf makkelijk.

 

2. Thee smaakt soms zo bitter, daar houd ik niet zo van

Waarschijnlijk heb je de thee dan met té heet (kokend?) water gezet. Als je een heerlijk zachte thee wilt, laat de temperatuur van het water na het koken dan iets afkoelen. Laat 2 minuten staan voor zwarte thee, of 5-8 minuten voordat je het water over groene thee giet. Laat vervolgens 2-3 minuten trekken en je hebt een smaakvol kopje thee.

 

3. Liever geen thee, het is zo warm!

Juist als buiten de zon schijnt, is thee goed voor je. Verwarm je lichaam met warme thee en je lichaamstemperatuur zal heel even toenemen en daarna juist dalen als compensatie. Andersom zal een koude drank je eerst verkoelen maar daarna juist weer opwarmen. Je mag wel 1,5 tot 2 liter vocht gebruiken per dag. Aan de thee dus, bij warm weer! En wil je toch echt liever een koel drankje? Maak dan eenvoudig ijsthee van losse thee en voeg daarna vers fruit, komkommer of munt toe.

 

4. Ik heb nog zoveel smaakjes in mijn keukenkastjes staan, die maak ik eerst op

Thee zal niet snel bederven. Toch is het goed om thee niet te lang te bewaren. Na verloop van tijd neemt de geur en ook de smaak af. Echt verse thee ruikt niet voor niets zo lekker! Alle geuren die je vooraf ruikt, zitten straks niet meer in je kopje;) Bewaar je thee dus zorgvuldig, vrij van licht & lucht. Koop bij voorkeur kleinere hoeveelheden en laat de verpakking tussendoor zoveel mogelijk dicht.

 

5. Losse thee is prijzig

Dit is verrassend, er zijn mensen die denken dat losse thee duur is. Losse thee lijkt misschien duur, vergeleken met een doosje van 20 eenvoudige theezakjes. Maar… Uit een zakje losse thee van 100 gram van €5 haal je maar liefst 50 koppen thee. Dit betekent €0,10 voor een kopje goede thee! En zelfs nog veel minder als je de thee vaker opgiet. En dat kan met kwaliteitsthee.

Er wordt relatief veel geld besteed aan de verpakking en marketing van grote theemerken die met zakjes werken. Dat gaat misschien wel ten koste van de kwaliteit van deze thee in kleine theezakjes. Of… gaat het ten koste van de prijs die de theeboer ervoor krijgt? Ik durf met heel mijn hart te zeggen dat losse thee, vers geschept in een theewinkel, écht niet duur is. Bovendien veel lekkerder 💚

 

Wat drink jij het liefste? Heb je al eens de losse thee van Lente geproefd? Lente Thee en Chocolade is een sfeervolle winkel gevestigd in Scheveningen. Sinds kort kun je de thee ook online bestellen, zodat je na een paar keer klikken al binnen een dag thuis kunt genieten van Thee van Lente. Of geef een pakketje Lente cadeau.

Lente wil je beleven!

Vond je dit leuk om te lezen?
Misschien vind je deze blogs ook interessant

 

Lente Thee en chocolade webshop